Wie zijn wij ?

Doel van de VZW

De Foire du Livre de Bruxelles is een gigantische bibliotheek in het hart van Europa. In 50 jaar tijd is ze uitgegroeid tot een vooraanstaand cultureel evenement. Onze boekenbeurs vindt plaats op de historische site van Tour & Taxis en is een schakel tussen alle spelers in het boekenvak.

Uitgevers uit Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en Quebec staan er schouder aan schouder met hun Franstalige collega’s uit België. Al is onze boekenbeurs een weerklank van de francofonie, we verdedigen vol hartstocht en overtuiging onze internationale dimensie. De Foire du Livre de Bruxelles heeft oog voor de onuitputtelijke rijkdom van auteurs uit de hele wereld.

De Foire du Livre de Bruxelles hanteert resoluut een brede kijk en is altijd op zoek naar nieuwigheden. We creëren rond het boek een dynamiek van ontmoetingen, diepgaande gesprekken en ook gewoon ontspanning. Zo spelen we in op ieders specifieke interesses en behartigen we verschillende belangen, over alle generaties heen.

Hier is genoeg te beleven voor wie onze boekenbeurs alleen, met het gezin of met vrienden bezoekt. Een toertje van een uur maken of een hele dag rondstruinen? Dit is dé kans om nieuws en ontwikkelingen in het boekenvak te volgen, van papier tot digitaal.

Waaraan het succes van de Foire du Livre de Bruxelles te danken is? Ze combineert ervaring met de bereidheid om zich te laten inspireren door de tijdgeest – keer op keer.

De Beurs in cijfers

 

Schrijf u in voor onze niewsbrief

Een ecologish verantwoorde onderneming

De Foire du Livre de Bruxelles, een duurzaam event.

Sinds februari 2007 is de vzw Foire du Livre de Bruxelles betrokken bij een reeks initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder onze goede werking in het gedrang te brengen.

We willen de mogelijke negatieve gevolgen – zowel socio-economisch als op milieugebied – van ons event verminderen om onze ecologische voetafdruk zo sterk mogelijk te beperken.